Tekstschrijven

Goede teksten zijn niet alleen
belangrijk voor bezoekers, maar ook voor Google

Het lijkt zo makkelijk. Even wat teksten schrijven voor je website. Maar eenmaal achter je toetsenbord sla je dicht. Wat wil je eigenlijk vertellen en hoe vertel je een goed en geloofwaardig verhaal? Daarnaast is de tekst ook voor Google erg belangrijk. Je kunt een hoop trucjes uithalen om hoger te scoren in Google, maar goede content wordt steeds belangrijker.

Duidelijk en krachtig

De interesse van je bezoekers wekken en behouden is een kunst. Iets wat je het liefst aan de professionals over laat. Je laat een schilder ook niet de financiën nakijken. Ieder zijn eigen specialisme. Ons advies is dan ook om niet te besparen op een tekstschrijver. Het is een investering op de korte termijn, die op lange termijn een hoop geld kan opleveren.

Scoren in Google

Google kijkt naar meerdere aspecten bij het bepalen van de “waarde” van een website. Er wordt onder andere gekeken naar backlinks, domeinnaam en hoe lang de website al online staat. Vroeger waren dit de belangrijkste punten. Gelukkig blijft ook Google zich ontwikkelen en tegenwoordig is content dan ook belangrijker dan ooit. Goed geschreven tekst met daarbij duidelijke en correcte afbeeldingen bepaalt nu bijna 50% van je website waarde. Het is daarom cruciaal om de juiste teksten te gebruiken.

Unieke content

Het kopiëren van teksten is een makkelijke en bijzonder goedkope manier om je website te vullen met content. Gelukkig wordt dit hard afgestraft door Google. Google houdt namelijk niet van mensen die plagiaat plegen. En je denkt misschien; ‘so what dat Google dat niet leuk vindt?’.

Google is je allerbeste en belangrijkste vriend als het draait om online marketing. Als Google constateert dat jij (regelmatig) teksten plaatst die letterlijk zijn gekopieerd kun je een penalty krijgen. Dit kan inhouden dat Google de betreffende website uit haar archieven haalt. Dat betekent dat als mensen Googlen op jouw bedrijfsnaam, of een bepaalde zoekterm waar je goed op scoort, ze geen resultaten van jouw website te zien krijgen. Dat wil je absoluut voorkomen. Schrijf daarom unieke content.

Goede teksten
tegen scherpe prijzen

Een uitleg..

Waarom kunnen wij onze teksten zo goedkoop aanbieden? Omdat het niet onze corebusiness is. Schrijven we dan wel goede teksten? Ja zeker. Zoals je misschien hebt gelezen zijn wij begonnen met onze eigen websites. Inmiddels trekken we daar maandelijks meer dan 70.000 unieke bezoekers.

We hebben in de praktijk ervaren en geleerd wat wel en wat niet werkt. Door keer op keer onze teksten aan te passen, te verbeteren en te optimaliseren groeide we van 100 unieke bezoekers per maand naar ruim 70.000 unieke bezoekers per maand. En omdat we met deze websites nog steeds geld verdienen kunnen wij een deel van onze tijd besteden aan het helpen van andere bedrijven.